Zelfzorg Membership

THE ROAD TO DAILY SELF CARE

Zelfzorg. Het lijkt wel een nieuwe hype. Maar is het een hype? Of is het gewoon iets dat écht noodzakelijk is?

Voor mij betekent het alleszins dat laatste.
Dat was echter niet meteen het geval. Ik had nooit tijd voor zelfzorg. Ik had het altijd druk druk druk en plaatste mijzelf steeds op de laatste plaats.

Maar vanaf het moment dat ik leerde zorgen voor mijzelf, zag ik mijzelf openbloeien. Niet alleen versterkte de relatie met mijzelf, maar ook met anderen. Ik werd sterker, trotser en bewuster. Ik durfde mijn vrouwelijkheid toelaten en leerde mijzelf ten volle omarmen.

Dat wens ik jou ook toe.
Zelfzorg is niet egoïstisch. Zelfzorg is het schoonste cadeau dat je jezelf kan geven.

Vind jij het soms moeilijk om rust te vinden in je hoofd?

Durf jij jezelf wel eens op de tweede plaats te zetten?

Is bewust tijd maken voor jezelf een haast onmogelijke opdracht voor jou geworden?

Heb je soms het gevoel dat je over je grenzen gaat?

Is stress dagelijkse kost voor jou?

Vind jij het moeilijk om zowel mentaal als fysiek gezond te leven?

Heb jij soms het gevoel dat je stil staat in je leven, maar diep vanbinnen voelt dat er veel meer is dan wat je nu beleeft?

Wil jij graag leren hoe je jezelf voorop stelt?

Wil jij van zelfzorg een gewoonte maken in plaats van een extra to do op je lijstje?

Hunker jij ook naar een community van vrouwen waar je terecht kan? Naar verbinding, warmte, kwetsbaarheid en oprechtheid?

Ben jij klaar om meer rust toe te laten in je leven?

Jezelf volledig leren omarmen en je vrouwelijke energie durven toelaten, klinkt dat als muziek in jouw oren?

Ik nodig jou graag uit ♥︎

Om op reis te gaan met jezelf en met andere vrouwen. Om jouw innerlijke kind weer vrij te laten, om te durven springen en volmondig ja te zeggen tegen jezelf.

In 4 maanden tijd voed je jouw ziel als nooit tevoren. Zelfzorg wordt een prioriteit en je leert jezelf van dichtbij kennen.

Praktisch

Dit is een uniek traject van 4 maanden waar je groeit op bijzonder veel vlakken aan de hand van groepsbegeleiding en individuele begeleiding. Het is dus zowel een individueel als een groepstraject.

Door deze mooie mix word je zowel door mij ondersteund, maar ook door een verwarmende community van vrouwen waar je altijd bij terecht kan.

THEMA’S

Gedurende 4 maanden zullen we 4 verschillende thema’s behandelen:

 • Zelfliefde, zelfrespect en body positivity
 • Meditatie, leven met de natuur en rust in je hoofd
 • Vrouwelijke kracht, sensualiteit en seksualiteit
 • Intuïtie en flow: leven in harmonie in lijn met jouw grenzen

Elk thema wordt behandeld aan de hand van cursusmateriaal (zowel in geschreven vorm als in video’s), opdrachten en reflectie oefeningen. Daarnaast zal er maandelijks ook een live zoom sessie plaatsvinden die dieper ingaat op het thema van de maand.

ZELFLIEFDE, ZELFRESPECT EN BODY POSITIVITY

In dit thema leer je jezelf volledig omarmen. Je leert komaf maken met jouw negatief zelfbeeld. Je komt te weten hoe je jouw zelfvertrouwen kan verhogen en zelfzeker in het leven kan staan als een trotse en bewuste vrouw. Je leert je lichaam opnieuw kennen, leert het accepteren en leert dankbaar zijn voor je lichaam.

MEDITATIE, LEVEN MET DE NATUUR EN RUST IN JE HOOFD

In dit thema gaan we in op verschillende meditatievormen, waardoor je echt kan gaan kijken welke vorm van meditatie voor jou werkt. Daarnaast gaan we dieper in op onze verbinding met de natuur en word je geïntroduceerd in Shinrin Yoku en de vijf elementen. & niet onbelangrijk: je komt te weten hoe je voor rust kan zorgen in chaos en hoe je vermijdt dat je continu een soort van druk ervaart.

VROUWELIJKE KRACHT, SENSUALITEIT EN SEKSUALITEIT

Eén van mijn favoriete thema’s : ) In dit thema leer je jouw vrouwelijkheid ten volle omarmen. Je leert je vrouwelijke cyclus op een andere manier kennen. We ontleden de vrouwelijke cyclus in 4 fasen en koppelen deze aan 4 seizoenen. Je leert komaf maken met jouw menstruatieklachten en leert je vrouwelijke yin energie toelaten in je leven.

Daarnaast gaan we ook dieper in op sensualiteit en seksualiteit en hoe je jezelf hierin verder kan ontplooien in een maatschappij die het niet altijd gemakkelijk maakt om jezelf als vrouw op dit gebied te ontplooien.

Je stapt weg van taboes en leert jezelf kennen op een ongeziene manier.

INTUÏTIE EN FLOW: LEVEN IN HARMONIE IN LIJN MET JOUW GRENZEN

In dit thema leer je hoe je kan vertrouwen op jouw intuïtie en hierdoor meer harmonie ervaart in je leven. Je leert op welke manier je kan aanvoelen waar je lichaam nood aan heeft. Daarnaast leer je ook je grenzen formuleren en bewaken, met als resultaat dat je niet zo gemakkelijk meer over je grenzen zal gaan.

INDIVIDUELE BEGELEIDING (2 SELFCARE LETTERS & 2 X PERSONAL GUIDING)

Bij je inschrijving krijg je enkele vragen doorgestuurd mbt jouw persoonlijke doelen, wensen en struggles.

Maandelijks zal je opnieuw een vragenlijst ontvangen waar in bevraagd wordt waar jij nood aan hebt en waar je graag nog wenst in te groeien.

Gebaseerd op jouw antwoorden ontvang je maandelijks een Self Care Letter per post of een personal guiding sessie van 45 – 60 minuten.

Je geeft zelf aan voor welke 2 maanden/thema’s je liever een self care letter ontvangt en voor welke 2 maanden/thema’s je liever dieper werkt aan de hand van personal guiding.

SELF CARE LETTER

Deze brief schrijf ik handgeschreven persoonlijk naar jou toe, en op die manier werken we naar jouw doelen toe. Er zal steeds een opdracht voor jou inbegrepen zijn en een je ontvangt bij elke Self Care Letter een kristal om jou te ondersteunen met datgene waar je op dat moment nood aan hebt. Na afloop van het programma zal je dus twee kristallen ontvangen hebben om jou verder te ondersteunen.

PERSONAL GUIDING (1-1 SESSIE)

Tijdens een 1-1 sessie ga ik 45-60 minuten online met jou in gesprek. Aan de hand van meditatie, kaartlegging en oefeningen, gaan we samen jouw blokkades overwinnen en werken we rond jouw persoonlijke doelen.

"Ik voelde me heel veilig tijdens de sessie."

Jij kiest dus zelf waar je de komende vier maand aan wilt werken. & Samen gaan we hiermee aan de slag. Make it happen.

RECAP – Dit ontvang je maandelijks:

♡ Self care letter / personal guiding

♡ Live zoom sessie waar we met heel de community dieper ingaan op het thema van de maand. Hier kan je ook steeds uitgebreid vragen stellen. Kan je er niet bij zijn? No problemo! Je kan de sessie achteraf ook bekijken en kan ook achteraf vragen stellen indien deze zich voor doen.

Cursusmateriaal mbt het thema van de maand aan de hand van geschreven materiaal, beeldmateriaal, reflectievragen, zelfzorg opdrachten,…

♡ Video kooktutorial waarin je een plantaardig en gebalanceerd recept leert bereiden.

Individuele vragenlijst mbt zelfreflectie om dieper in te gaan op jouw doelen.

Wekelijkse check in en steun van de community

CONCREET

Het traject loopt online van 11/10/2021 t/m 24/01/2022. Om de verbinding naar een hoger niveau te tillen, zullen er ook 2 extra bijeenkomsten plaatsvinden in real life.

Het openingsmoment in real life vindt plaats op woensdagavond 06/10 tijdens Nieuwe Maan in regio Gent.

Het online openingsmoment vindt plaats op maandagavond 11/10.

Het online afsluitend moment vindt plaats op maandagavond 24/1.

Het afsluitend moment in real life vindt plaats op zondag 30/1 op een plek in de natuur ten midden van waar alle deelneemsters zich bevinden (obv inschrijvingen uit België en Nederland wordt er een locatie in het midden gekozen).

Vanaf 11/10 krijg je toegang tot een besloten community waar er per maand één thema in de kijker wordt gezet. Dit komt zowel in de community aan bod als in het leerplatform.

"Moika begeleidt je doorheen het membership alsof ze je al jaren kent."

Gezonder, bewuster en trager leven ♥︎

Wat anderen zeggen..

Ik ben super blij dat ik meegedaan heb met het membership. Moika is een fantastische vrouw die je laat nadenken over dingen waar je jezelf anders de tijd niet voor zou geven. Je krijgt zoveel informatie over verschillende onderwerpen waarmee je aan de slag kunt om jezelf beter te leren aanvoelen. Ook de community is zalig. Zo ben je niet alleen in dit avontuur :) - Rebecca (21)

Ik ben super blij dat ik dit mezelf cadeau heb gedaan. Want, het zelfzorg membership is namelijk 1 groot cadeau. Moika luistert goed en geeft fijne raad. Ze neemt hiervoor uitgebreid haar tijd in de live sessies. Maar ook in de brieven die we maandelijks krijgen weet ze me iedere keer te raken. Door middel van de verschillende thema's leer je steeds een stukje bij over jezelf. En laten we eerlijk wezen.. Wie wil dat nou niet? Ik zou dit dan ook aan iedereen aanraden. - Elise (28)

Dank je lieve Moika! Het is fantastisch wat je doet!!! Ik ben super dankbaar dat je op mijn pad bent gekomen! ♡ - Elien (29)

Moika is een heel empathische en inspirerende vrouw die er echt voor je is. Ze probeert je altijd te helpen en moedigt je aan. Wil je meer info over iets, dan gaat ze daar volop voor, ze geeft heel veel waarde.

Het membership is een enorm leuke en veilige plek om te werken aan jezelf. Voor vier maanden lang maak je deel uit van een community waar je een fantastisch klankbord vindt! Je kan echt op je eigen ritme grasduinen tussen alle informatie die Moika beschikbaar maakt en de handgeschreven brief die je elke maand van haar ontvangt, is de perfecte tegenhanger voor al het digitale gebeuren! Beste beslissing ooit om me in te schrijven! 

Ik kan iedereen aanraden om zich in te schrijven voor dit membership. Het focust op onderwerpen die in onze huidige samenleving belangrijk zijn, maar waar geen aandacht aan geschonken wordt. Het geeft een gevoel van samenhorigheid ook al werk je aan jezelf. Ik heb nog geen moment spijt gehad!

Zo fijn om in deze gekke tijden ondergedompeld te worden in het zelfzorg membership. Het begint stilaan zijn weg te vinden in mijn dagelijkse routine. Moika, Dankje voor je persoonlijke begeleiding en om dit belangrijke thema met zoveel passie, positiviteit & zachtheid over te brengen.

Interessante en leuke tips gegeven door een vrolijke, lieve meid! 

Dit membership haalt het beste in je naar boven en geeft aan hoe je met de som van de vele kleine dingen het groot geluk kan vinden.

Het zelfzorg membership kon op geen beter moment op mijn pad komen. Met passie, inzicht en geduld weet Moika jou te beroeren in elk zorgvuldig uitgekozen thema van het membership. De persoonlijke begeleiding en brieven zijn een boost en motivatie om jezelf op de eerste plaatst te zetten en van zelfzorg een gewoonte te maken. Moika haar toewijding en inzet is uitzonderlijk mooi. Mijn beste investering in 2020! - Melissa (33)

Het Selfcare Membership is het mooiste cadeau dat je jezelf kan geven. - Birgit (48)

Dit is zo'n waardevol traject! Ik heb al zoveel dingen geleerd over mezelf, kan ondertussen veel beter mijn grenzen stellen en beter aanvoelen wat ik nodig heb. Moika heeft me geleerd dat zelfzorg zit in dagelijkse keuzes om tijd te maken voor jezelf zodat je veel krachtiger in het leven kan staan. Ik ben er nog lang niet, maar het traject heeft zo'n mooie basis gelegd om op verder te bouwen! - Loes (37)

Ik vond het heel goed om te beginnen met tot rust te komen omdat ik vaak nogal stressy ben bij nieuwe situaties zoals een zoommeeting en dit zorgde ervoor dat ik ontspannen kon beginnen. Moika luistert heel goed naar de momenten en punten waarbij ik me onzeker voel en speel hier meteen op in met tips en voorbeelden, maar ook door te melden dat sommige dingen wel oké zijn hoe je die hebt behandeld enzovoort. De afsluiting vond ik ook heel goed gedaan, kan mezelf beter ontspannen aan de hand van klanken dus vond dit een zeer aangename manier om af te sluiten. Kortom ik vond het zeer nuttig en het vloog voorbij wat ook wel een goed teken is.

Ik had het gevoel dat zelfzorg voor mij onbekend terrein was en dit kwam louter door het feit dat ik dacht er geen tijd voor te hebben in deze sterk overheersende yang-maatschappij, waar presteren centraal staat. But girls, no way! Zelfzorg integreren in het dagelijkse leven, is gewoonweg een eye-opener, a new beginning, de start van alles. Zelfzorg gaat zoveel dieper dan je verbeelding. Samen met Moika komen verschillende thema’s aan bod, waar je levenslang toegang tot hebt en er zo op je eigen tempo mee aan de slag kunt gaan. Sterker nog, het voldoet aan de noden en behoeftes die je op dat moment het sterkst lijkt nodig te hebben. - Delphine (24)


FAQ

Wanneer zullen de online sessies plaatsvinden? Er gaat steeds een Doodle aan vooraf om te kijken wanneer het best past voor de meerderheid van de community. Kan je er niet bij zijn? Er is altijd een replay beschikbaar.

Ik heb het best druk momenteel, kan ik het er nog bij nemen? Het is niet de bedoeling om voor meer drukte te zorgen in je leven, maar voor rust. Het Zelfzorg Membership zal gaandeweg vanzelf een rust met zich meebrengen.

Hoelang blijft de informatie op het leerplatform beschikbaar? Levenslang. Je kan dus op eender welk moment terugkomen naar het leerplatform en inchecken bij het thema waar jij op dat moment nood aan hebt.

Ik zag dat er ook wandelsessies zijn in het aanbod van personal guiding, is er eventueel een mogelijkheid om in plaats van een online 1-1 sessie een wandelsessie in te plannen? Dat kan voor een extra bijdrage van 77,- per sessie. Je kan ervoor kiezen om dit voor 1 sessie of voor beide sessies te doen.

Hoe wordt de informatie aangeboden? In video’s, geschreven materiaal, zelfzorg opdrachten, reflectie oefeningen, online live sessies, Self Care Letters, …

Ik ben best verlegen, is zo een groepstraject wel iets voor mij? Absoluut. In de vorige edities van het Membership zat een mooie mix van introverte en extraverte personen. Samen ondersteun je elkaar en je zal zien dat je vanzelf een vertrouwen in de community zal vinden, waardoor je niet langer verlegen hoeft te zijn. Ik ben zelf ook een eerder introvert persoon, maar ik vind het bijzonder mooi hoe de community van de members van het Zelfzorg Membership als een veilige haven aanvoelt.

Ben jij klaar om open te bloeien?

Registreer je dan nu en kies hieronder jouw voorkeur van betaling:

Via mail krijg je dan de verdere instructies en vragenlijst toegestuurd.

"Super interessant Membership, ik ben echt zo blij dat ik de keuze heb gemaakt om deel te nemen. Het is het geld dubbel en dwars waard."

Bloom like never before 🌸

Ik kijk er alvast naar uit om jou te mogen begeleiden.

Liefs,

Moika

Alle foto’s op deze pagina zijn gemaakt door 📸 Laetitia Photography

REVIEW VAN ELISE ⬇️