Wild Women Retreat 17/3 – 21/3

S P R I N G E Q U I N O X R E T R E A T

When the wise woman is welcoming the maiden.

opening – from dark to light – blooming – fertility – free spirit – creativity – willpower – growth – dynamic – new beginnings – rebirth

© Caro Dewilde

L E N T E 
De lente nodigt jou uit om stapsgewijs weer naar buiten te keren. Je bloeit rustig open, je bruist van energie en bent klaar om stapsgewijs jouw dromen te verwezenlijken. Je komt weer in beweging, de dagen worden langer en je voelt jezelf herboren.
Dit is het ideale moment om een nieuwe weg in te slaan, een nieuw begin, een nieuw pad te bewandelen.
Je voelt jezelf krachtiger, moediger en creatiever dan ooit tevoren.

Vind jij het soms moeilijk om de verbinding met jouw intuïtie te voelen?

Wil jij graag zorgelozer, trager en bewuster leven, maar weet je niet waar te beginnen?

Hunker jij naar pure en authentieke verbinding met een tribe van vrouwen?

Wil jij te weten komen hoe je jouw vrouwelijke yin energie kan toelaten in je leven?

Vind jij het soms een uitdaging om te springen, risico’s te nemen en te durven gaan voor datgene waar je stiekem van droomt?

© Caro Dewilde

Openbloeien, spelen, leven

Wil jij graag leren leven volgens jouw intuïtie?

Ben jij klaar om een zachte, creatieve en geaarde energie toe te laten in je leven?

Wil jij wat meer speelsheid en onbezonnenheid toelaten in je leven?

Ben jij klaar om te transformeren tot een bewuste en zelfzekere vrouw?

Krijg jij het al warm bij de gedachte om te verbinden met vrouwen rond een warm vuur?

Wil jij jouw oerkracht (her)ontdekken?

Voel jij je klaar om een nieuw pad, een nieuwe weg vol levenslust te bewandelen?

© Julie Vanderhaeghe

17/3 – 21/3

Ten midden van de natuur

In het klein idyllische dorpje Bertrix in de Belgische Ardennen zal je 5 dagen lang ondergedompeld worden in de helende kracht van de natuur omringd en gedragen door een tribe van vrouwen.

Meet the magical team

Naast mijzelf, wil ik jou graag voorstellen aan twee bijzonder mooie dames die de Wild Women Retreat voor jou mee zullen vorm geven.

Lies Verswijvel – Magic in Motion

Meet Lies. Circle + Spaceholder & Storyteller ♡

Lies ondersteunt jou tijdens de Wild Women Retreat aan de hand van vrouwencirkels en optionele voetreflexologie.

Vanuit haar authenticiteit, vertrouwend op haar intuïtie, eeuwenoude verhalen en de archetypes van een vrouw, opent Lies jouw ogen.

Er zal een nieuwe weg voor je opengaan waar je vanuit zachtheid en begrip zal leren communiceren met jezelf. Je leert jezelf kwetsbaar openstellen en gaat verbinding met andere vrouwen aan op een pure, eerlijke en authentieke manier.

Aan de hand van verbeelding en creativiteit stimuleert Lies jou ook om om de yin poorten in jezelf weer te openen.

Nele Daems

Katya Chekina – SPII.C.KA

Meet Katya. Pure & Wild Food enthusiast & Intuitive Ceramist

Katya krijgt pretoogjes van vuur en wordt helemaal wild van plukken in de natuur.

Een ongeziene enthousiaste vrouw die vol vuur en passie in het leven staat. Oh ja, had ik al gezegd dat ze waterval blauwe ogen heeft? Een prachtige uitstraling. 

Bereid je alvast voor om te smullen van plantaardige en seizoensgebonden gerechten om U tegen te zijn. Want deze vrouw kan er wat van! Je lichaam zal gevoed worden als nooit te voren.

Daarnaast nodigt Katya jou ook uit om te aarden aan de hand van klei op een intuïtieve en creatieve manier.

Laetitia Photography

Moika – ike uwa

Meet Moika. Intuitive women coach, meditation mentor and nature enthusiast

Moika nodigt jou uit in een tragere en bewustere manier van leven, waar ruimte is om jouw natuurlijk ritme als vrouw te volgen, waar ruimte is om te ademen, om te zijn.

Ze leert jou om weer te verbinden met de natuur, op een manier die je misschien vergeten was.

Aan de hand van verschillende meditatievormen word je uitgenodigd om thuis te komen bij jezelf als vrouw.

Daarnaast dompelt Moika jou ook onder in de mooie wereld van cyclisch leven.

Caro Dewilde

Wij nodigen jou uit om rustig aan jouw cocon te verlaten en de speelse, creatieve, impulsieve en krachtige vrouw in jou vrij te laten.

Wat kan je verwachten?

Donderdag starten we met verbinden door gesprekken aan te gaan, door intenties, blokkades, angsten en onzekerheden te delen, om dan de volgende dagen steeds dieper in de verbinding te zakken.
Tijdens de retreat zal je gevoed worden door klankbaden, door verwarmend haardvuur, de unieke, rustgevende en bosrijke omgeving, kleien, een heerlijke sauna, meditatiemomenten, ademruimte, intuïtief koken op vuur, verhalen, wandelingen en creativiteit.

Daarnaast vieren we tijdens deze retreat een volle maan en de lente equinox - twee verbindende momenten die we aan de hand van een magisch ritueel samen zullen vieren met elkaar.
PROGRAMMA SNEAK PEEK
DonderdagavondWomen Wisdom Circle
VrijdagavondFull Moon Ritual
ZaterdagavondStorytelling
ZondagavondSpring Equinox Ritual
MaandagvoormiddagAfsluitende cirkel
CIRKELS EN VERHALEN MET LIES

Wat kan je verwachten tijdens de cirkels? Denk aan pure en authentieke verbinding met elkaar. Moedige conversaties, openen van je hart. Thuiskomen bij jezelf en bij andere unieke vrouwen. Storytelling, herkenning en archetypes. Verbinden met je intuïtie en je creativiteit (her)ontdekken.

Tijdens de storytelling avonden zal Lies je meenemen in verhalen over vrouwen, waarin je herkenning kan vinden en die ervoor kunnen zorgen dat bepaalde blokkades of onzekerheden ineens veel lichter of juist heel helder gaan aanvoelen, waardoor jij de kans hebt om tijdens de vrije momenten voor jezelf hiermee aan de slag te gaan aan de hand van zelfreflectie, warmte en ademruimte.

MEDITATIEMOMENTEN MET MOIKA

Dagelijks zal je ook kunnen genieten van een meditatiemoment met mij. Aan de hand van je ademhaling, mantra, klankmeditatie en zelfreflectie oefeningen kom je steeds dichter bij jezelf en leer je vertrouwen op je intuïtie. Je komt te weten hoe je jezelf beter kan aanvoelen, waardoor je jouw grenzen duidelijker kan aangeven.

Een moment van aarden, thuiskomen, loslaten en het toelaten van rust en stilte.

FREE MOVEMENT

Dagelijks zal er een free movement moment plaatsvinden waar we op een trage manier in ons lichaam zullen zakken en gaan bewegen op ons eigen ritme.

Dit wordt ingevuld aan de hand van verschillende invloeden zoals bijvoorbeeld qi gong, yin yoga en dans.

Daarnaast nodig deze bosrijke locatie ons van nature uit om te gaan wandelen, wat je dus ook ten alle tijde zal kunnen doen.

VERBINDEN MET DE NATUUR

Aan de hand van Shinrin Yoku (bosbad) zal leren hoe je jouw beleving in de natuur nog intenser kan gaan maken. Je komt te weten hoe de natuur heling, herkenning en zachtheid kan bieden.

Je leert verbinden met de bijzondere energie die de natuur te bieden heeft.

Daarnaast heb je dagelijks de mogelijkheid om te gaan wandelen tussen de weides en de mooie bossen die het afgelegen dorpje te bieden heeft.

VROUWELIJKE CYCLUS EN CYCLISCH LEVEN

Tijdens een workshop over cyclisch leven kom je te weten hoe je kan leven volgens jouw vrouwelijke cyclus en op die manier jouw natuurlijk ritme als vrouw kan gaan respecteren en op die manier bewuster in het leven kan gaan staan.

HET VOEDEN VAN JE LICHAAM

Katya verwent je op een ongeziene manier. Dagelijks word je in de watten gelegd door verrassende seizoensgebonden voeding, gefermenteerde en/of warme dranken. Vertrekkend vanuit liefde en de natuur, zal je voelen dat je lichaam als het ware lichter wordt en meer energie ontvangt. Alle voeding is volledig plantaardig, lokaal en/of biologisch.

OPENEN VAN JE ZINTUIGEN

Niet enkel door smaken die je misschien nog nooit geproefd zal hebben, maar ook door verschillende klankbaden, het knetteren van het vuur, het geluid van de natuur en zoveel meer, zullen je zintuigen tijdens de stilte geprikkeld worden op een heel ander niveau.

Hierdoor word je veel bewuster van alles wat er rondom jou gebeurt en ga je zaken veel bewuster gaan waarnemen, wat zorgt voor een mentale rust.

C R E A T I V I T E I T

Doorheen de retreat zal je op een creatieve manier uitgedaagd worden om je vrouwelijke energie naar buiten te laten komen.

Zo zal er een schilder workshop plaatsvinden en daarnaast zal je aan de hand van een keramiek workshop met Katya echt uitgenodigd worden om te gaan aarden en jezelf te uiten aan de hand van klei.

ZELFLIEFDE

Deze retreat is een heel mooie basis om meer zelfliefde in je leven toe te laten. Door je bewust in te schrijven voor deze retreat, zet je een bijzonder transformatieproces in werking. Een proces waarin je dichter toegroeit naar jezelf en jezelf met meer liefde en begrip zal gaan benaderen.

Je wakkert een creatieve energie aan en zal steeds meer leren leven volgens jouw intuïtie, jouw natuur. Je leert lief zijn voor jezelf en ontwikkelt een hoger zelf-en lichaamsbewustzijn.

OPTIONEEL

Tijdens de retreat heb je de mogelijkheid om optioneel een authentic 1-1 coaching/ voet reflexologie bij Lies of een Shiatsu behandeling bij mij te boeken om op die manier blokkades of spanning los te laten.

Praktisch

Donderdag 17/3 – Maandag 21/3

We komen 5 dagen samen in het rustgevende dorpje Bertrix (Belgische Ardennen) aan de Franse grens ten midden van de natuur.

Donderdag verwelkomen wij jou graag tussen 14u en 14u30, maandag sluiten we de retreat af tussen 13u30 en 14u.

INTUÏTIE, CREATIE, OERKRACHT, VISIE, TRANSFORMATIE, MOEDER NATUUR, AARDEN, HERGEBOORTE, YIN EN YANG

Wat andere vrouwen zeggen..

‘Zie het als een investering in jezelf, in zelf liefde, in zelfacceptatie en in selfcare. Het was echt een prachtig weekeind waarbij ik veel lessen heb geleerd over mezelf. Ik zou dit iedereen die een bijzondere spirituele reis met andere vrouwen wilt maken aanbevelen.’ – Kaylee (23)

‘Deze retreat brengt je terug naar een plek binnenin jezelf die je mogelijks vergeten was, maar altijd ergens voelde branden. Het delen van kennis en verhalen brengt die plek terug in het daglicht. Je voelt je gesterkt in je onzekerheden, gedragen in je zijn. Je durft JA te zeggen tegen iets vurigs binnenin jezelf omdat dit er plots zo duidelijk ‘mag’ zijn. Schaamte maakt plaats voor herkenning en kracht. De veiligheid die er werd gecreëerd is de sleutel.’ – Patricia (34)

‘Het is moeilijk uit te drukken. Het was heel intens maar ook magisch. Een moment om geconfronteerd te worden met eigen weerstanden en emoties. Die je toe kan laten en door gaan dankzij de gedragenheid en veiligheid. Het was uiteraard ook genieten. En heerlijk om bezig te zijn met alles wat je zieltje voedt. En het eten en drinken van Katya is boven restaurantniveau! Kortom, ik hoop het nog eens mee te maken!’ – Lin (37)

‘Ik schreef me in voor het Wild Woman retraite na het zien van een aantal beelden.. puur op intuïtie, zonder goed te weten wat ik mocht verwachten. De timing klopte helemaal en ik voelde dit gewoon zo hard. Mijn intuïtie had het helemaal bij het rechte eind! Ik heb me 3 dagen lang gedragen, geliefd, gezien en gehoord gevoeld… en dat gevoel blijft nu al enkele dagen nazinderen. Ik ben terug mezelf geworden en heb zoveel kennis opgedaan door de inzichten van Moika, Lies, Lies, Katya én alle deelneemsters! Ik weet terug waarom ik op deze wereld ben en heb me nog nooit zo sterk gevoeld. Dit neem ik voor altijd mee!’ – Nele (40)

‘Het retreat is een cadeau dat elke vrouw zichzelf mag gunnen. Drie dagen lang word je ondergedompeld in een heerlijke vibe en kom je tot je diepere zelf. Ik vond de verbinding en de magie tussen vrouwen geweldig.’ – Barbara (29)

‘Ik weet dat de prijs een issue is voor velen. Uiteindelijk is het terug te brengen naar uw eigen relatie met geld, en dat we daar onze issue kunnen terug vinden. Maar de prijs zegt ook wel iets over de eigenwaarde, zelfvertrouwen, zelfrespect van de organisatie. Hieruit kon ik afleiden dat het niet zomaar een retreat ging worden, maar het wel exclusief ging zijn. Het eten is subliem, ik ben nog nooit naar een sterrenrestaurant geweest maar ik ben er zeker van dat ze haar niet kunnen beaten! Allesinds, ik heb gevoeld waar ik nood aan had. Mijn besluit: het was voor mij één van de beste beslissingen. Het was voor mij nogmaals een bevestigen dat ik moet vertrouwen op de zaken die mijn pad kruisen en de stap durven wagen. Wat kan er mislopen? Niks, het was prachtig.’ – Lisa (30)

‘De bossen. De vrouwen. Het ijs. Het vuur. Het smelten. Het knisperen. Het proeven. Het delen. Het dragen. Het dansen. Het voelen. Het zijn. Drie dagen magie en exploratie waar ik met veel dankbaarheid en warmte aan terugdenk. 🤍’ – Joke (34)

‘Als ik terug mag kijken naar het vrouwenweekend kwam dit ideaal qua timing in mijn individueel proces. Het weekend zorgde ervoor dat er wederom een uienschilletje afgepeld werd. Als ik terug kan kijken in mijn leven dan heb ik mijzelf altijd omringd met mannen. Vrouwen brachten bij mij vaak jaloezie teweeg. Ik vergeleek mezelf met hun qua uiterlijk en innerlijk. De ervaring om samen te kunnen zijn met vrouwen en door vrouwen vulde mij als een lekker bouillonsoepje en veranderde mijn denkkaders. Zonder veel uitleg maar eerder in ervaringen en spiegels kon ik mijzelf op het einde tonen voor wie ik was, geen schaamte over mijn lichaam, ik mag ruimte innemen en de vrouw laten zien die in mij schuilt. Dankzij de veilige bedding van het team was het ook mogelijk om die maskers te laten vallen. Aaaaaah, zalig gewoon jezelf zijn. Het samenzijn met vrouwen zorgde voor heling. Heling dat iedereen mag gezien worden ongeacht de rugzak die je meedraagt, dat ik mijn eigen vrouwenlichaam mag koesteren en graag mag zien ongeacht wat de maatschappij hierover wil tonen als ideaalbeeld. Ik leerde hoe ik mijzelf kon voeden tot in het diepste van mijn kern. Voeding door ongelooflijk lekker eten, de natuur, momenten van zelfzorg en rust, kennis.’ – Tina (27)

‘Wat een magisch weekend! Katya, Lies, Moika en Lies zorgen voor zo’n open, authentieke, kwetsbare en warme omgeving zodat iedereen zichzelf kan zijn en zich kan ontplooien op eigen manier. Ik heb mezelf gevonden, mijn inner child tegengekomen en stevig omarmt. Ik wist niet dat vrouwen zo een diepe verbondenheid kunnen creëeren. Ik voelde me gedragen en gevoed door mijn tribe. Het is moeilijk om de woorden te vinden om de transformatie van mezelf te omschrijven. Just pure Magic!’ – Delfien (26)

‘De wild women retreat is alles wat je denkt dat het zal zijn en nog veel meer. Vanals ik binnenkwam in het huisje voelde ik mij zo op mijn plaats. Lies, Moika en Katya hebben zo een gezellig warme safe space uitgezocht en gecreëerd wat mij enorm hielp om in overgave te gaan in alles wat er was. De activiteiten waren zinnenprikkelend op alle vlakken. Ook op de moeilijke momenten wou ik nergens anders zijn dan hier. Ik heb gezien op wat voor een mooie, verwarmende, aanvaardende manier vrouwen open kunnen zijn naar elkaar en mekaar kunnen dragen zonder oordeel, er gewoon zijn voor mekaar. Ik heb genoten van elk moment, van elke hap voedend eten, van elke innige omhelzing, van het volle maan ritueel, dat was beyond… van elke creatieve prikkel, van elke vrouw die er was met haar verhaal, dat telkens zo herkenbaar voelde. Dankjewel ♡ ♡ ♡’ Farah (32)

‘Lieve lieve wild women, wat een heerlijke 5-daagse retreat hebben wij gedeeld. De verbinding die ik met jullie voel is op enkele dagen zo intens gegroeid dat ik hierin een geborgenheid voel die ik nog niet ervaarde. Het delen van onze kwetsbaarheden en gevoelens startte een helend proces. Ook de activiteiten sloten hierop aan. Het dansen, zingen, creativiteit uiten, maar ook de stilte hebben heel wat in beweging gezet. Jullie stimuleerde om te reflecteren over onze obstakels en onze verlangens. Dit bracht heel wat verheldering. Ook verwachtingen loslaten en luisteren naar onze innerlijke stem neem ik mee uit deze retraite. Energie stroomt weer en met een gevuld kopje ga ik naar huis. Zo veel dankbaarheid. Aho ♥’ Ines (30)

‘Deze ervaring is moeilijk naar te schrijven in enkele woorden of zinnen. Een retreat die nog lang zal nazinderen en me een vooral een gevoel van verbondenheid en warmte heeft doen ervaren. De Wild Woman Retreat was voor mij exact datgene dat ik nodig had. Het was een plek waar niets van je verwacht werd. Het was een plek waar emoties, gevoelens en alles errond er gewoon mochten zijn. Het heeft mij veel rust gegeven en terug leren luisteren naar mijn intuïtie. Het heeft mij terug mijn doel laten herontdekken. Het heeft me duidelijk laten voelen wat ik wel en niet in mijn leven wil. Kortom, door de WWR heb ik een deeltje van mezelf terug gevonden.’ Kjenta (23)

FAQ

Wat is de exacte locatie? Bertrix (Belgische Ardennen) naast de Franse grens. Exacte adresgegevens ontvang je na jouw inschrijving.

Wat met allergenen? Alle voeding is volledig plantaardig met een hoofdfocus op pure seizoensgebonden voeding. Indien je bepaalde allergenen hebt, mag je dit zeker doorgeven en dan wordt hier rekening mee gehouden.

Zijn er ook vrije momenten? Ja! Er worden ook vrije momenten voorzien waarop je zelf op verkenning kan gaan in de natuur/ even een moment kan nemen om tot jezelf te komen en te reflecteren/ een 1 op 1 sessie of lichaamswerk kan boeken/…

Hoeveel plaatsen zijn er beschikbaar? 8. We houden het intiem zodat we een diepe verbinding met elkaar kunnen aangaan.♡

Wat met COVID-19? Indien de situatie ons niet toelaat om de retreat in België te laten plaatsvinden, zullen wij de retreat verzetten. Hoe dan ook gaan wij ervan uit dat dit geen barrière zal vormen.

Wat indien je geen auto/rijbewijs hebt? Net zoals bij de vorige edities voorzijn wij een carpool lijst. Indien er niemand bij jou in de buurt woont, is het nog steeds een optie om tot een station te komen waar iemand jou kan ophalen. Dit kan zeker geregeld worden, no worries: we got your back : )

Leeftijd? Speelt geen rol. Wij kunnen zoveel van elkaar leren! Een mix in leeftijden zorgt er net voor dat we nog dieper kunnen gaan verbinden met elkaar en bepaalde zaken in een ander licht leren plaatsen.

Kan ik een factuur krijgen? Yes! Je kan dit gemakkelijk in de notities plaatsen bij het afrekenen en dan maken wij een factuur voor je op.

Hoe is de slaapkamerverdeling? Je hebt de keuze om te kiezen voor een tweepersoons slaapkamer of een driepersoons slaapkamer.

Is er een mogelijkheid om mijn investering over meerdere maanden te spreiden? Yes! Je kan het spreiden in twee, drie of vier maanden. Indien je jouw investering graag spreidt over meerdere maanden, dan kan je even een mailtje sturen naar info@ikeuwa.be.

“Flowers don’t worry about how they’re going to bloom. They just open up and turn toward the light and that makes them beautiful.”

Jim Carrey

VOEDEN, VERDIEPEN, VERBINDEN, VERWILDEREN, VERTROUWEN, VOELEN

DRIEPERSOONSKAMER

Kies hieronder jouw voorkeur van betaling. Er is 1 driepersoon slaapkamer, deze is reeds SOLD OUT.

TWEEPERSOONSKAMER

Jouw investering voor deze unieke ervaring is 2227,-.

Je kan ervoor kiezen om jouw investering volledig, in twee delen, drie delen of vier delen te doen.

Foto’s op deze pagina mbt de locatie zijn van de locatie in Bertrix zelf.