Wild Women Retreat 16/12 – 20/12

S T I L T E R E T R E A T

When the wild woman is welcoming the wise woman.

cocooning – slow living – letting go – breathing – intuiton – inner guidance – reflecting – intentions – softening – receiving

© Caro Dewilde

W I N T E R 
De winter nodigt jou uit om naar binnen te keren. Om je energie te bewaken en voldoende rust te nemen.
Het is het yin seizoen om op te laden, om tijd te nemen voor jezelf. Op die manier kan je in de lente weer stapsgewijs openbloeien om dan in de zomer ten volle te genieten van het yang seizoen (uitwaartse energie).
Wij nodigen jou uit om echt die broodnodige stilte te nemen.
Wij nodigen jou uit om deze winter jou grenzen te bewaken en te genieten van die inwaartse energie.
Tijd nemen om na het loslaten in de herfst nieuwe intenties te stellen en thuis te komen bij jezelf.
Waar heb jij nood aan?

Vind jij het soms moeilijk om de verbinding met jouw intuïtie te voelen?

Heb jij soms het idee dat je niet gemakkelijk kan aarden, alsof je soms grond onder je voeten verliest?

Voel jij een hoge nood om te vertragen, maar weet je niet waar te beginnen?

Hunker jij naar pure en authentieke verbinding met een tribe van vrouwen?

Wil jij te weten komen hoe je jouw vrouwelijke yin energie kan toelaten in je leven?

© Caro Dewilde

Vertragen, aarden, onthaasten

Wil jij graag leren leven volgens jouw intuïtie?

Ben jij klaar om een zachte, creatieve en geaarde energie toe te laten in je leven?

Voel jij de nood om tijdens de winter de stilte te leren omarmen?

Ben jij klaar om te transformeren tot een bewuste en zelfzekere vrouw?

Krijg jij het al warm bij de gedachte om tijdens koude dagen te verbinden met vrouwen rond een warm vuur?

Wil jij jouw oerkracht (her)ontdekken?

© Caro Dewilde

16/12 – 20/12

Ten midden van de natuur

In het klein idyllische dorpje Cussangy in Frankrijk zal je 5 dagen lang ondergedompeld worden in de helende kracht van de natuur omringd en gedragen door een tribe van vrouwen.

Meet the magical team

Naast mijzelf, wil ik jou graag voorstellen aan twee bijzonder mooie dames die de Wild Women Retreat voor jou mee zullen vorm geven.

Lies Verswijvel – Magic in Motion

Meet Lies. Circle + Spaceholder & Storyteller ♡

Lies ondersteunt jou tijdens de Wild Women Retreat aan de hand van vrouwencirkels en optionele voetreflexologie.

Vanuit haar authenticiteit, vertrouwend op haar intuïtie, eeuwenoude verhalen en de archetypes van een vrouw, opent Lies jouw ogen.

Er zal een nieuwe weg voor je opengaan waar je vanuit zachtheid en begrip zal leren communiceren met jezelf. Je leert jezelf kwetsbaar openstellen en gaat verbinding met andere vrouwen aan op een pure en eerlijke manier.

Aan de hand van verbeelding en creativiteit stimuleert Lies jou ook om om de yin poorten in jezelf weer te openen.

Nele Daems

Katya Chekina – SPII.C.KA

Meet Katya. Pure & Wild Food enthusiast & Intuitive Ceramist

Katya krijgt pretoogjes van vuur en wordt helemaal wild van plukken in de natuur.

Een ongeziene enthousiaste vrouw die vol vuur en passie in het leven staat. Oh ja, had ik al gezegd dat ze waterval blauwe ogen heeft? Een prachtige uitstraling. 

Bereid je alvast voor om te smullen van plantaardige en seizoensgebonden gerechten om U tegen te zijn. Want deze vrouw kan er wat van! Je lichaam zal gevoed worden als nooit te voren.

Daarnaast nodigt Katya jou ook uit om te aarden aan de hand van klei op een intuïtieve en creatieve manier.

Laetitia Photography

Moika – ike uwa

Meet Moika. Intuitive women coach, meditation mentor and nature enthusiast

Moika nodigt jou uit in een tragere en bewustere manier van leven, waar ruimte is om jouw natuurlijk ritme als vrouw te volgen, waar ruimte is om te ademen, om te zijn.

Ze leert jou om weer te verbinden met de natuur, op een manier die je misschien vergeten was.

Aan de hand van verschillende meditatievormen word je uitgenodigd om thuis te komen bij jezelf als vrouw.

Caro Dewilde

Wij nodigen jou uit om in stilte te verbinden om op die manier in een hoger contact te staan met jouw intuïtie

Wat kan je verwachten?

Donderdag starten we met verbinden door gesprekken aan te gaan, door intenties, blokkades, angsten en onzekerheden te delen, om dan vrijdag en zaterdag in volledige stilte door te brengen en zondagmiddag de stilte rustig aan te doorbreken.
Tijdens de stilte zal je gevoed worden door klankbaden, door verwarmend haardvuur, het unieke en rustgevende uitzicht vanuit de tuin, kleien, een verwarmende hottub, meditatiemomenten, ademruimte, intuïtief koken op vuur, verhalen, wandelingen en creativiteit.

CIRKELS EN VERHALEN MET LIES
DonderdagavondWomen Wisdom Circle
VrijdagavondStorytelling
ZaterdagavondStorytelling
ZondagavondBreaking the silence – afsluitende cirkel bij Volle Maan

Wat kan je verwachten tijdens de cirkels? Denk aan pure en authentieke verbinding met elkaar. Moedige conversaties, openen van je hart. Thuiskomen bij jezelf en bij andere unieke vrouwen. Storytelling, herkenning en archetypes. Verbinden met je intuïtie en je creativiteit (her)ontdekken.

Tijdens de storytelling avonden zal Lies je meenemen in verhalen over vrouwen, waarin je herkenning kan vinden en die ervoor kunnen zorgen dat bepaalde blokkades of onzekerheden ineens veel lichter of juist heel helder gaan aanvoelen, waardoor jij de kans hebt om tijdens de stilte voor jezelf hiermee aan de slag te gaan aan de hand van zelfreflectie, warmte en ademruimte.

MEDITATIEMOMENTEN MET MOIKA

Dagelijks zal je ook kunnen genieten van een meditatiemoment met mij. Aan de hand van je ademhaling, mantra, klankmeditatie en zelfreflectie oefeningen kom je steeds dichter bij jezelf en leer je vertrouwen op je intuïtie. Je komt te weten hoe je jezelf beter kan aanvoelen, waardoor je jouw grenzen duidelijker kan aangeven.

Een moment van aarden, thuiskomen, loslaten en het toelaten van rust en stilte.

FREE MOVEMENT

Tijdens de winter verlangt ons lichaam naar traagheid, warmte en frisse buitenlucht. Deze locatie nodigt van nature uit om te gaan wandelen, wat je dus ook ten alle tijde zal kunnen doen.

Daarnaast zal er dagelijks een free movement moment plaatsvinden waar we op een trage manier in ons lichaam zullen zakken en gaan bewegen op ons eigen ritme.

Dit wordt ingevuld aan de hand van verschillende invloeden zoals bijvoorbeeld qi gong, yin yoga en dans.

VERBINDEN MET DE NATUUR

Aan de hand van Shinrin Yoku (bosbad) zal leren hoe je jouw beleving in de natuur nog intenser kan gaan maken. Je komt te weten hoe de natuur heling, herkenning en zachtheid kan bieden.

Je leert verbinden met de bijzondere energie die de natuur te bieden heeft.

Daarnaast heb je dagelijks de mogelijkheid om te gaan wandelen tussen de weides en de mooie bossen die het dorpje te bieden heeft en word je vanuit de tuin gevoed door het bijzonder magische uitzicht op de natuur.

HET VOEDEN VAN JE LICHAAM

Katya verwent je op een ongeziene manier. Dagelijks word je in de watten gelegd door verrassende seizoensgebonden voeding, gefermenteerde en/of warme dranken. Vertrekkend vanuit liefde en de natuur, zal je voelen dat je lichaam als het ware lichter wordt en meer energie ontvangt. Alle voeding is volledig plantaardig.

De winter nodigt ons uit om ons te omringen met warmte, wat zich ook zal gaan manifesteren in de verwarmende voeding die dagelijks op tafel zal staan.

OPENEN VAN JE ZINTUIGEN

Niet enkel door smaken die je misschien nog nooit geproefd zal hebben, maar ook door verschillende klankbaden, het knetteren van het vuur, het geluid van de natuur en zoveel meer, zullen je zintuigen tijdens de stilte geprikkeld worden op een heel ander niveau.

Hierdoor word je veel bewuster van alles wat er rondom jou gebeurt en ga je zaken veel bewuster gaan waarnemen, wat zorgt voor een mentale rust.

Creativiteit

Doorheen de retreat zal je op een creatieve manier uitgedaagd worden om je vrouwelijke energie naar buiten te laten komen.

Zo zal er tijdens de stilte een schilder workshop plaatsvinden en daarnaast zullen we de stilte breken aan de hand van een keramiek workshop met Katya, waar je echt uitgenodigd zal worden om te gaan aarden en jezelf te uiten aan de hand van klei.

ZELFLIEFDE

Deze retreat is een heel mooie basis om meer zelfliefde in je leven toe te laten. Door je bewust in te schrijven voor deze retreat, zet je een bijzonder transformatieproces in werking. Een proces waarin je dichter toegroeit naar jezelf en jezelf met meer liefde en begrip zal gaan benaderen.

Je wakkert een creatieve energie aan en zal steeds meer leren leven volgens jouw intuïtie, jouw natuur. Je leert lief zijn voor jezelf en ontwikkelt een hoger zelf-en lichaamsbewustzijn.

OPTIONEEL

Tijdens de stilte heb je de mogelijkheid om optioneel een voet reflexologie bij Lies of een Shiatsu behandeling bij mij te boeken om op die manier blokkades of spanning los te laten.

Praktisch

Donderdag 16/12 – Maandag 20/12

We komen 5 dagen samen in het rustgevende dorpje Cussangy (Aube – Troyes) in Frankrijk ten midden van de natuur.

Donderdag verwelkomen wij jou graag tussen 14u en 15u, maandag sluiten we de retreat af tussen 11u30 en 12u.

INTUÏTIE, CREATIE, OERKRACHT, VISIE, TRANSFORMATIE, MOEDER NATUUR, AARDEN, YIN

Wat andere vrouwen zeggen..

‘Zie het als een investering in jezelf, in zelf liefde, in zelfacceptatie en in selfcare. Het was echt een prachtig weekeind waarbij ik veel lessen heb geleerd over mezelf. Ik zou dit iedereen die een bijzondere spirituele reis met andere vrouwen wilt maken aanbevelen.’ – Kaylee (23)

‘Deze retreat brengt je terug naar een plek binnenin jezelf die je mogelijks vergeten was, maar altijd ergens voelde branden. Het delen van kennis en verhalen brengt die plek terug in het daglicht. Je voelt je gesterkt in je onzekerheden, gedragen in je zijn. Je durft JA te zeggen tegen iets vurigs binnenin jezelf omdat dit er plots zo duidelijk ‘mag’ zijn. Schaamte maakt plaats voor herkenning en kracht. De veiligheid die er werd gecreëerd is de sleutel.’ – Patricia (34)

‘Het is moeilijk uit te drukken. Het was heel intens maar ook magisch. Een moment om geconfronteerd te worden met eigen weerstanden en emoties. Die je toe kan laten en door gaan dankzij de gedragenheid en veiligheid. Het was uiteraard ook genieten. En heerlijk om bezig te zijn met alles wat je zieltje voedt. En het eten en drinken van Katya is boven restaurantniveau! Kortom, ik hoop het nog eens mee te maken!’ – Lin (37)

‘Ik schreef me in voor het Wild Woman retraite na het zien van een aantal beelden.. puur op intuïtie, zonder goed te weten wat ik mocht verwachten. De timing klopte helemaal en ik voelde dit gewoon zo hard. Mijn intuïtie had het helemaal bij het rechte eind! Ik heb me 3 dagen lang gedragen, geliefd, gezien en gehoord gevoeld… en dat gevoel blijft nu al enkele dagen nazinderen. Ik ben terug mezelf geworden en heb zoveel kennis opgedaan door de inzichten van Moika, Lies, Lies, Katya én alle deelneemsters! Ik weet terug waarom ik op deze wereld ben en heb me nog nooit zo sterk gevoeld. Dit neem ik voor altijd mee!’ – Nele (40)

‘Het retreat is een cadeau dat elke vrouw zichzelf mag gunnen. Drie dagen lang word je ondergedompeld in een heerlijke vibe en kom je tot je diepere zelf. Ik vond de verbinding en de magie tussen vrouwen geweldig.’ – Barbara (29)

‘Ik weet dat de prijs een issue is voor velen. Uiteindelijk is het terug te brengen naar uw eigen relatie met geld, en dat we daar onze issue kunnen terug vinden. Maar de prijs zegt ook wel iets over de eigenwaarde, zelfvertrouwen, zelfrespect van de organisatie. Hieruit kon ik afleiden dat het niet zomaar een retreat ging worden, maar het wel exclusief ging zijn. Het eten is subliem, ik ben nog nooit naar een sterrenrestaurant geweest maar ik ben er zeker van dat ze haar niet kunnen beaten! Allesinds, ik heb gevoeld waar ik nood aan had. Mijn besluit: het was voor mij één van de beste beslissingen. Het was voor mij nogmaals een bevestigen dat ik moet vertrouwen op de zaken die mijn pad kruisen en de stap durven wagen. Wat kan er mislopen? Niks, het was prachtig.’ – Lisa (30)

‘De bossen. De vrouwen. Het ijs. Het vuur. Het smelten. Het knisperen. Het proeven. Het delen. Het dragen. Het dansen. Het voelen. Het zijn. Drie dagen magie en exploratie waar ik met veel dankbaarheid en warmte aan terugdenk. 🤍’ – Joke (34)

FAQ

Wat is de exacte locatie? Cussangy (Aube-Troyes) in Frankrijk. Exacte adresgegevens ontvang je na jouw inschrijving.

Wat met allergenen? Alle voeding is volledig plantaardig met een hoofdfocus op pure seizoensgebonden voeding. Indien je bepaalde allergenen hebt, mag je dit zeker doorgeven en dan wordt hier rekening mee gehouden.

Zijn er ook vrije momenten? Ja! Er worden ook vrije momenten voorzien waarop je zelf op verkenning kan gaan in de natuur/ even een moment kan nemen om tot jezelf te komen en te reflecteren/ een 1 op 1 sessie of lichaamswerk kan boeken/…

Hoeveel plaatsen zijn er beschikbaar? 8. We houden het intiem zodat we een diepe verbinding met elkaar kunnen aangaan.♡

Wat met COVID-19? Indien de situatie ons niet toelaat om de retreat in Frankrijk te laten plaatsvinden, zullen wij de retreat verzetten. Hoe dan ook gaan wij ervan uit dat dit geen barrière zal vormen.

Wat indien je geen auto/rijbewijs hebt? Net zoals bij de vorige edities voorzijn wij een carpool lijst. Indien er niemand bij jou in de buurt woont, is het nog steeds een optie om tot een station te komen waar iemand jou kan ophalen. Dit kan zeker geregeld worden, no worries: we got your back : )

Leeftijd? Speelt geen rol. Wij kunnen zoveel van elkaar leren! Een mix in leeftijden zorgt er net voor dat we nog dieper kunnen gaan verbinden met elkaar en bepaalde zaken in een ander licht leren plaatsen.

Kan ik een factuur krijgen? Yes! Je kan dit gemakkelijk in de notities plaatsen bij het afrekenen en dan maken wij een factuur voor je op.

Hoe is de slaapkamerverdeling? Je hebt de keuze om te kiezen voor een tweepersoons slaapkamer of een driepersoons slaapkamer. Onafhankelijk van jouw keuze zijn het steeds eenpersoons bedden.

Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing there is a field.

I’ll meet you there.

When the soul lies down in that grass

the world is too full to talk about.” 

RUMI

VERSTILLEN, VERDIEPEN, VERWILDEREN, VERTROUWEN, VOELEN

Kies hieronder jouw voorkeur van betaling. Er is 1 driepersoon slaapkamer (hiervan is reeds één plekje ingenomen).

DRIEPERSOONSKAMER

Jouw investering voor deze unieke ervaring is 1887,-.

Je kan ervoor kiezen om jouw investering volledig, in twee delen, drie delen of vier delen te doen.

TWEEPERSOONSKAMER

Jouw investering voor deze unieke ervaring is 1987,-.

Je kan ervoor kiezen om jouw investering volledig, in twee delen, drie delen of vier delen te doen.